10 טיפים לתרגול יוגה למתחילים

1. תרגלו על קיבה ריקה. תרגול היוגה הופך קל יותר ויעיל יותר כאשר הוא מבוצע על קיבה ריקה לחלוטין, לכן מומלץ לתרגל כ-3 שעות אחרי הארוחה, או כשעה אחרי חטיף קל.
2. תרגולי יוגה רבים מבוצעים בטמפרטורת החדר כדי לשמור על גמישות ושחרור של השרירים ולהימנע מהפרשי טמפרטורה בין פנים הגוף לשכבת העור והשרירים החיצונית. תרגול כזה מלווה לעיתים בהזעה, לכן מומלץ להצטייד במגבת.
3. התרגול הינו תרגול תנועתי, לכן בואו בבגדים נוחים ומתאימים. בגדים שיאפשרו לכם להתרכז בתרגול עצמו ולא בלסדר את הגוזיה או הטייץ במהלך התרגול.
4. הגיעו 6-7 דקות לפחות לפני תחילת השיעור, כך שיהיה מספיק זמן להתארגן פיזית ונפשית ולהתנתק ככל האפשר מהעומס היומיומי.
5. יוגה אינה אמורה לכאוב. אל תעבדו בכאב!
אין צורך להפעיל כוח בכניסה לתנוחות – אם מופיע כאב או מאמץ מוגזם, נסו למצוא את התנוחה שבה לא יכאב לכם, גם אם היא איננה ה"תנוחה כמו בספר" או בקשו מודיפיקציות מהמורה.
6. לא לוותר על שוואסנה , ( הרפיה), עמוקה ומלאה בסופו של התרגול, למשך 10 דקות לפחות. אם מסיבה כלשהי החלטתם להפסיק את התרגול באמצע, שכבו במשך 10 דקות ורק אחר כך תצאו מהסטודיו.
7. מומלץ להתעטף בשמיכה קלה בזמן ההרפיה כדי להימנע מבריחת החום שנוצר בגוף בזמן התרגול. הביאו אתכם לכל שיעור שמיכה, לונגי או שאל, גם בקיץ.
8. מומלץ להימנע ממקלחת עד כחצי שעה לאחר התרגול. בכך אנו מאפשרים לחזרה של מלחים הנמצאים ע״ג העור לחזור לגוף.
9. תרגלו לפחות פעם בשבוע בהדרכת מורה מוסמך ומקצועי ואל תסתפקו בתרגול רקמיוטיוב. להתאמת התרגול למתרגלים ולתמיכה אישית שנעשים ע"י המורה בזמן השיעור , יש משמעות עליונה.
10. יוגה אינה תחרות ואינה הישגית. מטרתה ללמד אותנו להתמודד עם עצמנו. הימנעו מהשוואות עם אחרים, נסו להבין כי אנחנו בתהליך שיש לו קצב אישי בעבור כל אחד ואחת. לא ניתן להאיץ בתהליך ע״מ להגיע לתוצאה שנראית הרצויה בעיניכם.
נתראה בשעור
שירלי גולדשטיין
מורה בכירה לאשטנגה ויניאסה יוגה